Portada

Signatura del Pla Local contra les violències masclistes!


Els Millors Anys


Inauguració Exposició

Exposició Tallers

Convocatòria Assemblea

IMPORTANT, CONVOCATÒRIA
Assemblea General Ordinària de l Associació Veïnal de Balàfia.
A la mateixa us donarem un breu resum de les activitats, també us adjuntem l’esborrany de l’acta anterior.
Segons acord pres en reunió de Junta Directiva de l AV de Balàfia, celebrada el 07-5-2024, us convoquem a la reunió presencial de l’Assemblea General Ordinària de l AV Balàfia que tindrà lloc el dimarts 18 de juny de 2024, a les 20.15h, a la Sala d’Actes Victòria dels Àngels, carrer Terrassa núm. 1 de Balàfia, Lleida, us adjuntem document de l’ ordre del dia:
I també l’acta de l’Assemblea General Ordinària celebrada el 29-6-2023. L’estat de comptes i memòria d’activitats del 2023, el pressupost i pla d’activitats del 2024/2025
Us els explicarem a l assemblea.

Salutacions cordials.

Junta de la AV Balàfia


Barris Violetes

Barris Violetes

Inici 3jornades de barris violetes. Les companyes de l’AV Sant Pere nord de Terrassa ens expliquen els resultats de l’enquesta


Body LifeCentre d’Estudis Veïnals Lleida


Fotoprotecció

Fotoprotecció

3a Jornades #BarrisVioletes

III Jornades de Barris Violetes de la CONFAVC: “Equilibris entre el treball i la vida”

Les celebrarem aquest proper DISSABTE 15 DE JUNY al Centre Cívic Pati Llimona (c/Regomir, 3) de 10h a 14h. Esteu tots i totes convidades!

Serà una trobada entre veus activistes locals i veus expertes sobre l’equilibrisme quotidià entre el treball i la vida, amb perspectiva de gènere interseccional. Les inscripcions es poden fer aquí.  Aquí teniu el programa:


Alosa Lleida

Alosa Lleida Famílies i persones.
És un servei on s’ofereix informació sobre el funcionament de la Fundació i els procediments en l’exercici de la capacitat jurídica que s’apliquen a Catalunya. Avui presentació a Balàfia de l exposició dels 30 anys del seu recorregut. Gràcies! Fins al 30 de juny la podeu visitar al Hall del Centre Cívic

Alosa Lleida

PRESENTACIÓ DE LA GUIA PER A LA INTRODUCCIÓ DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE INTERSECCIONAL A LES ENTITATS VEÏNALS:

Quins criteris hauríem d’introduir urgentment per a treballar transversalment des de les entitats veïnals  la perspectiva de gènere interseccional? 

I Com aplicar-los a la pràctica en el nostre activisme social? I en les lluites i projectes que fem entorn l’urbanisme dels barris, la mobilitat, la salut, el medi ambient i les cures, entre alguns dels àmbits de la nostra vida col·lectiva?

Per acompanyar a les entitats socials en aquests reptes, Eva Fernàndez Lamelas –Dra. en Antropologia Social i infermera-  activista veïnal i feminista, ha escrit aquesta GUIA que us presentem avui i Trama, l’escola de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)  l’ ha editat . Aquesta GUIA ha de servir per aprofundir  d’una manera molt amena amb exercicis, reflexions i pràctiques sobre la perspectiva de gènere al món veïnal,   amb urgència cal treballar des d’aquí i posar a l’agenda veïnal, als barris i a les diferents entitats aquesta mirada. Us donem la benvinguda i us presentem la “Guia per a la introducció de la perspectiva de gènere interseccional a les entitats veïnals”.  

Les dones de Barris Violetes van sorgir a partir dels Webinaris que vam realitzar durant la llarga Pandèmia de l’any 2020. Vam compartir estones i pantalles amb les diferents dones del moviment veïnal del territori, i cada dia, cada any, el nostre repte és que volem fer un pas més. El camí havia començat a la CONFAVC i el seu Marc Estratègic 2019-23 amb uns

objectius específics en clau d’equitat de gènere així com la regeneració de

lideratges, més jovent i la introducció de la perspectiva de gènere a totes les seves activitats. A la 37a Assemblea, celebrada a Manresa el 2 d’abril de 2022 es va aprovar el Codi Ètic, anomenat “Acords de Manresa”. El Codi recull el feminisme com un valor de l’organització.

La Guia per a la introducció de la perspectiva de gènere interseccional a les

entitats veïnals és fruit d’aquest compromís. Està concebuda com una eina que afavoreixi una renovació del funcionament de les entitats en clau feminista i interseccional i al mateix temps, doni elements per valorar l’acció quotidiana de les entitats veïnals des d’aquesta òptica.

Ens fa falta l’ajut de totes vosaltres per fer ressò d’aquesta iniciativa i que pugui arrelar com a suport social de les dones de les associacions veïnals.

La Guia per a la introducció de la perspectiva de gènere interseccional  ens aporta un enfocament ètic i polític al moviment veïnal a Catalunya, estem a

favor d’una societat més justa, més equitativa i més respectuosa amb la diversitat que hi ha als nostres barris, al nostre entorn.

PERSPECTIVA DE GÈNERE

Assemblea 18-6-2024


Baila tu Shakti


En motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones Matemàtiques, dia 12 de maig, l’exposició de la col·lecció #JovesMatemàtiquesCatalanes és a la seu del Departament de Matemàtica de la Universitat de Lleida, al primer pis de l’Escola Politècnica Superior a Lleida, durant unes setmanes. Aquesta exposició ha estat creada per la Societat Catalana de Matemàtiques.


Gospel


Activitats cloenda 2024


Sopar de cloenda d’activitats


Exposició de treballs a Pardinyes


El milionari


Sevillanas


Ballada de sardanes al Centre Cívic


Soleràs Art

Això ho envia la Esther, de diabètics per si us interessa, jo vaig anar fa dos anys, i és molt xulo !!!
Està tot el poble ple de manualitats, pintures i creacions precioses
I també de gastronomia i cremes xampú artesanals


Mural d’Oriol Arumí

Oriol Arumí

Sopar del barri de Balàfia

Torna el sopar de Barri a Balàfia. Serà el dia 31 de Maig a la placa de les Magnòlies. Porteu cobert, plats i beguda.
Inscriu-te al següent link i recull el tiquet el mateix dia del sopar a la plaça
https://forms.gle/qU1zPWKqUDbnULQH9


Exposició de Tallers a Pardinyes


Club de Petanca a Instagram

https://www.instagram.com/p/C7SKoUetiab/?igsh=djJ5bXE5OGZldGFz&img_index=1


Nom de la Mascota de la Cursa Popular de Balàfia

Aviat sabrem quin nom li posem a la mascota de la Cursa Popular de Balàfia, la més ràpida de Lleida i qui és el o la guanyadora


Desig

Obra de teatre prevista al Centre Cívic de Balàfia
Sala d’actes Victòria dels Àngels
El 18 de maig 2024
19:00h
L obra
S’anomena “DESIG”
Es un “amagat” de l’obra “un tramvia anomenat desig”
Súper famosa, segur que la coneixes, amb el Marlon Brando.


Lluita contra el càncer

El dia 9 de maig, l’Associació contra el càncer a Lleida, tornarà a sortir al carrer amb les guardioles per la nostra col·lecta anual. Aquest any sota el lema: Junts, omplim aquesta guardiola de suport.
🤲 I com no, continuar amb els nostres serveis i prestacions gratuïtes, pel malalts de càncer i els seus familiars de tota la nostra província.
Aquest any tindrem 20 taules repartides per tota la ciutat:
• La Paeria
• Hisenda
• Jutjats
• La Gremial (també tarda)
• Carrefour (també tarda)
• Plaça Europa
• Delegació territorial de sanitat
• Balàfia
• La Mariola
• Plaça Lluís Companys
• Plaça Espanya
• Hospital Arnau de Vilanova
• Avda. Garrigues (Passarel·la Liceu Bar Sol)
• Magraners
• Secà de Sant Pere
• Pardinyes
• La Bordeta
• Hospital provincial Santa Maria
• Nova Balàfia
• Rambla Ferran

Les quals estaran obertes pel matí a excepció d’un parell que ho estaran tot el dia.

💚 Si ens veus, vine i col.labora per una bona causa.


A la tardor Balàfia s omplirà d’art! Avui hem tingut un tast del que esdevindrà. Benvinguda Lily Brik

https://www.instagram.com/p/C6uCpQzttVF/?igsh=bWh5ZnV5djIyMnVu&img_index=1


Us informem que amb motiu de la Festa Major de Lleida la secretaria de l’AV Balàfia romandrà tancada en horari de tarda el divendres dia 10 de maig.

Salutacions Cordials

Junta AV Balàfia


Selecció de voluntaris


Crida al voluntariat


Alta velocitat Lleida


Nou canal Whatsapp


Com cuidar la salut


Gaudim la Plaça


L’Estranger i el Fantasma

Comença la Festa de St Jordi a Balàfia. Setmana de Cultura, Activitat Física i Esport, amb la Cursa Popular de Balàfia. Fem la presentació del llibre ” L’Estranger i el Fantasma” de Casimir Jové Reig a la sala de Lectura Maria Mercè Marçal del Centre Cívic de Balàfia. Gràcies


Juguem a Contes

Els contes els podem explicar, llegir, escoltar… 📖
Per Sant Jordi us proposem jugar-los! 🙃

Voleu participar en el procés creatiu de la nova producció de TOMBS CREATIUS i del Carles Porta?
Farem una cursa entre el llop i la Caputxeta per arribar a casa de l’àvia; buscarem la veritable sabata de la Ventafocs; i, amb la Gretel, alliberarem el Hansel de la gàbia a la caseta de llaminadures. 🏰 També crearem castells i personatges insòlits 🥳

✨Veniu i juguem a contes?✨

DILLUNS 22 D’ABRIL
⏰ 17h
📍 Biblioteca Pública de Lleida

US PODEU APUNTAR AQUÍ 👉🏾 https://bit.ly/4a0KZpi


“Bonaventura Baldomà i Rius”

42 CURSA POPULAR DE BALÀFIA

“Bonaventura Baldomà i Rius”

La més ràpida de Lleida

L’atleta Luís Garcia Serna “Paganini” donarà la sortida a la 42 Cursa Popular de Balàfia que homenatja Bonaventura Baldomà i Rius, acompanyat de Juan Moraño Gamboa fundador de la Pujada a la Seu Vella. El veterànissim atleta nascut el 1930 (94 anys) destaca l’amistat que el lligava amb Baldomà i el seu recolzament a les curses “Històriques” de la ciutat de Lleida: Pujada , Balàfia i San Silvestre. “Son un patrimoni cultural i esportiu que cal protegir i impulsar”.

42 CURSA POPULAR DE BALÀFIA

“Bonaventura Baldomà i Rius”

La més ràpida de Lleida

L’atleta Luís Garcia Serna “Paganini” donarà la sortida a la 42 Cursa Popular de Balàfia que homenatja Bonaventura Baldomà i Rius, acompanyat de Juan Moraño Gamboa fundador de la Pujada a la Seu Vella. El veterànissim atleta nascut el 1930 (94 anys) destaca l’amistat que el lligava amb Baldomà i el seu recolzament a les curses “Històriques” de la ciutat de Lleida: Pujada , Balàfia i San Silvestre. “Son un patrimoni cultural i esportiu que cal protegir i impulsar”.


Som


Paquita Sanvicén


Contacontes


Tot a punt per a la 42ena Cursa Popular de Balàfia – Bonaventura Baldomà

Es correrà el 28 d’abril i és la segona cursa popular més antiga de Lleida

La cursa té l’objectiu d’arribar a la paritat


Xerrada de Seguretat Ciutadana


Bibliobarri


https://www.instagram.com/xtsportevents/p/C5fVwzpOnSh


Organitzadors


Preparació de la cursa

@avbalafia

CURSA POPULAR DE BALÀFIA 2024🏃‍♀️🏃‍♂️

♬ RUSH X FREED FROM DESIRE BY ALTÉGO – ALTÉGO

Inscripció a la cursa

Us demanem que feu difusió a les famílies i AFAs per a les inscripcions a la 42Cursa Popular de Balàfia, La Festa de les Famílies, l Esport i la Salut, si voleu, Gràcies!


Diada de Sant Jordi 2024


Què t’hi jugues?


Dia mundial de l’activitat Física


Diana Aceves

https://twitter.com/i/status/1772629832641184198

Xerrada Seguretat a Balàfia


7a Trobada de Corals


Nou blog literari de Casimir Jover Reig

Anima’t a participar en aquest blog!!!!


Cloenda de les activitats en commemoració del 8M


Handbol


Bitlles dona Balàfia


Som Gospel Lleida


Perquè és important moure’ns

Per què és important moure’ns

Festival de músiques disperses


Dones polítiques

Dijous, 14 de març. “Dones polítiques: participació i transformació local”
📍 Lloc: Centre Cívic de Balàfia (C/Penedès, 10).
🕐 Hora: 19 hores

T’agrairé que em confirmis la teva assistència


Impact the future


Exposició

Us convidem a la cloenda el dia 15 de març a les 18:00h Us esperem!


Gènere i formació computacional


42a Cursa Balàfia

Noiessssss…..Ja us podeu apuntar a la cursa! Des de la junta del centre cívic ens faciliten la inscripció des de secretaria per deslliurar-me de la tasca de inscripció…. podeu passar per secretaria ( Àngel) Dilluns i dimecres de 17h a 19h. Àngel estarà a l’oficina. Fins al 24 de març…. podreu triar talla de la samarreta. garantida!!! El preu inscripció amb samarreta 5 € cursa O caminada de 5 kilòmetres….Km la de la dona.


Crida de Projectes Juvenils

CRIDA DE PROJECTES JUVENILS

💡T’agradaria crear una associació juvenil i necessites una empenta?

➡️ És el moment de donar aquest impuls i optar al premi de 500 € que t’oferim des d’Ocell de Foc Ponent.

Pots apuntar-te a: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQXwcwTLsmKIy0V4lL87Iyb6q0JdcZ7DaeHwwp5vkz69UZtw/viewform?usp=sf_link

Els 4 millors projectes que assoleixin la puntuació més alta tindran accés a 104h de suport tècnic i, una d’elles, al premi


Festa de Moros i Cristians. Ball parlat.


Impact the Future


Handbol Femení


8 de Març 2024

8 de Març 2024

Presentació del llibre 100 Investigadores Catalanes

Presentació del llibre 100 Investigadores Catalanes

Manifestació 8 de març


Invitació a l’acte del Dia Internacional de les Dones


Cicle d’Òpera


100 Investigadores Catalanes


Impulsus


Barris violetes

Barris Violetes


Alicia González-Calero Flores


Txi Kung a la plaça


Amb veu de dona


8 de març 2024

Descarrega’t el programa d’actes pdf


Dona i feminisme


Intel.ligència artificial i feminisme


Posa’t les sabates


Barris Violetes


Exposició “Dones als carrers de Lleida”


Programa d’activitats al voltant del 8 M 2024


Carnaval Balàfia 2024

Carnaval Balàfia 2024

Si esgotem l’aigua, com viurem?

Si esgotem l’aigua, com viurem?

Activitats en família


Crisàlides


Xocolatada solidària per Leire

Xocolatada solidaria per Leire

Carnaval 2024


Lleida Handbol Club

Us animeu a venir? Ja nomes queden 4 partits a casa. Aquest partit es molt important i necessitem donar-los-hi molt suport. Equip Basauri estan a la 7a posició a la classificació i nosaltres a la 10a. Ens ajudes a apropar-nos-hi? Us esperem demà 17 febrer a les 18h al pavelló onze de setembre 💪🏼💜🤾🏻‍♀️


Material de costura


Al masculí


Agitadors de Consciències


Estil de vida saludable


Concert de música rock


Hipopressius


Un dret en venda

Passi del documental “Un dret en venda” més posterior debat entorn la lluita per l’habitatge.

➡ Volem posar sobre la taula la problemàtica en què ens topem amb el dret bàsic que és tenir una casa on viure amb dignitat.

🗓 Divendres, 16 de febrer 🕕 18h
📍 Centre Cívic de Balàfia (c/ Penedès, 18)

Trailer del documental: https://www.youtube.com/watch?v=p2VlQm0ONTY


Grup de treball d’urbanisme


Ana Torroja – Pasos de Gigante

Hola, esta mañana se ha estrenado la canción de este año contra el cáncer de mama. Es de Ana Torroja.Todas las descargas van para la lucha contra el cáncer de mama. Por si quereis pasarla a vuestros contactos y oirla, que todo suma. Graciaaas


Màster de Zumba


Volta a Catalunya femenina

La primera Volta a Catalunya femenina per etapes tindrà una important participació

La cursa, que tindrà un final a La Molina i potser un inici d’etapa a Manresa, comptarà amb vint equips, set d’ells de màxima categoria

La primera edició de la Volta a Catalunya femenina per etapes, en concret tres, entre el 7 i el 9 de juny, ha confirmat la presència de vint equips, set dels quals del primer nivell, UCI Women’s WorldTeams, el màxim que pot admetre la categoria. Es tracta d’una competició que ja ha confirmat el final d’una etapa a l’estació cerdana de La Molina i una altra podria sortir de Manresa, com a acte de la ciutat europea dels esports 2024. …


Futbol


Cicle d’òpera


Grup de WhatsApp Comerciants de Balàfia


Divendres 26 de gener a les 18h a la Diputació, organitzem una Taula rodona sobre Referents Femenins, amb Esport Femení Lleida. Us esperem!!!!


Cosmovisions socials

Cosmovisions socials

Festa de les Àguedes 2024


Taller de Dansa Lliure


Presentació del llibre Músics de trinxera


Curs d’autodefensa feminista


Casa de Togues


Calçotada a Tarragona


Musical La Historia Interminable


Handbol Femení


Aturada de l’Activitat Comercial

Els comerciants de Balàfia hem decidit parar l’aturada prevista per aquest dijous dia 18.
El nostre mal estar, ha estat escoltat per Ajuntament, cossos Policials i diferents partits polítics .
Per tant deixem la porta oberta a confiar amb la seva paraula de augmentar la vigilància i agraïm la implicació de tothom.


❗ALERTA VIOLÈNCIA VICÀRIA!

🔴 La violència vicària, que infringeix un pare a les seves filles o fills per provocar dolor i patiment a la mare, és la principal hipòtesi de l’assassinat de dues menors ahir a Barcelona.


Ubuntu Pisando fuerte


Tenim el betlem premiat!!!


Aprendre junts, créixer en família


Miralls en veu de dona

Miralls amb veu de dona


Programa de parentalitat- Tríptic

Des del SIS Nord-Est la setmana vinent comencem un programa de parentalitat dirigit a pares i mares amb els seus fills de 6 a 12 anys. El programa s’impartirà els dimarts a les 17h al centre cívic de Balàfia o els dijous a les 17h al centre cívic de Pardinyes. Per fer la inscripció es pot fer mitjançant el codi QR o trucant al número de telèfon que surt al tríptic. Agraírem molt la difusió! Qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb nosaltres!


Gaudí


V Jornada CMD

VJornadaCMD

Anabel Medina renueva como capitana de #España en la Billie Jean King Cup 🙌🏻

➡️ Esta semana, la Federación Española ha dado a conocer la gran #noticia.

👏🏻Podremos disfrutar de la capitana por un año más, que ejerce dicho puesto desde 2018.

🌟 En estas 16 eliminatorias en las que Medina ha estado al frente de nuestro combinado nacional, nuestro país ha cosechado 12 victorias y 4 derrotas.

https://www.instagram.com/p/C01lbOfqcnO/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==


Pla contra la violència masclista


Tradicional Dinar de les Dones i de germanor en Commemoració del dia Internacional dels Drets Humans.

Amb un comiat molt especial i la benvinguda a la nova presidenta de donabalafia associació


Le Petit Atelier

INAUGURACIÓ
I SORTEIG DE DUES OBRES

5 Creative Fusion
Inauguración de la nueva exposición en nuestra Galería de la calle Amsterdam 4, Balàfia -Lleida
Colectiva de 5 mujeres artistas, con diferentes técnicas y estilos.
A las18’30 h presentación de la exposición por parte de las artistas.
A las 19’30 h sorteo de dos obras entre los asistentes.
Del 14 de diciembre al 9 de enero.
Estáis invitados.Curs d’autodefensa feminista


Bibliobarri

Veniu a la Inauguració Us ho passareu d’allò més bé a la Sala de Lectura Maria Mercè Marçal del centre cívic de Balàfia

Tornarem a tenir el plaer d’omplir la nostra sala de Lectura Maria Mercè Marçal. Dijous a les 18:00h el conte d’inauguració de la remodelació de la Sala de Lectura i Encesa de les llums de Nadal al centre cívic


Vòlei

Aquest dissabte, a les 16.00 hores, el @rodimotorservices BALÀFIA VÒLEI juga un partit importantíssim contra el FC Barcelona Voleibol

Així que hem d’omplir com mai el pavelló Juanjo Garra perquè l’equip necessita l’escalf de l’afició per treure un resultat positiu que ens apropi una mica més a l’objectiu de la permanència a la #Superliga2

No hi falteu! A més de bon vòlei, hi haurà sortejos amb premis molt interessants!

#somSuperliga2 #sombalafiavolei #sumatalverd #voleibolitzat #Superlligattu

https://www.instagram.com/p/C0iuuwDh65u/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng%3D%3D


Bingo Solidari


Dia Internacional del Voluntariat

Sortim unes quantes!

https://www.instagram.com/reel/C0dnBVgNAZm/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==

📢 Avui, 5 de desembre celebrem el Dia Internacional del Voluntariat!

‼️ Agraïment per totes aquelles persones que amb el seu temps i la seva tasca solidària contribuïu a fer una societat millor!

➡️ Gràcies a les persones que heu col·laborat posant cara al voluntariat! Però… això continua …

✍🏿 Des del Punt de Voluntariat de @participaciolleida i @xarxasolidarialleida voldríem donar visibilitat al màxim possible de persones que realitzeu accions de voluntariat a la ciutat de Lleida, construïnt el gran mural:
‼️”POSEM CARA AL VOLUNTARIAT”‼️

✍️Per això, us demanem a totes les persones voluntàries si ens podeu enviar als correus:
xarxasolidarialleida@gmail.com
puntdevoluntariat@paeria.cat

🤳🏿Fotografia de mig cos, en format horitzontal i amb bona llum.
✍🏻El vostre nom

📢FEM POSSIBLE EL MURAL AMB EL MAJOR NOMBRE DE PERSONES VOLUNTÀRIES DE LLEIDA!

MOLTES GRÀCIES 🙌🙌🏿🙌🏾🙌🏼

diainternacionaldelvoluntariat

femcomunitat

femxarxa

femvoluntariat

somvoluntariat

voluntariatlleida

puntdevoluntariat

@participaciolleida
@ajuntamentdelleida
@carlos_uanes
@voluntaris.cat
@dsocialscat
@fav_lleida
https://www.instagram.com/reel/C0dnBVgNAZm/?igshid=NGEwZGU0MjU5Mw==


Una xifra inadmisible


65 Marxa nocturna contra els feminicidis


Projecte Ravaleando


Nadal 2023 i Reis 2024

Us esperem a totes les activitats preparades per l AV Balàfia i donabalafia per aquests dies tan especials!


Tallers de Nadal


Reconeixement Veïnal

En aquest món neoliberal on es dóna tanta importància a l’individu la transformació comença des de baix, als barris, amb la comunitat i des-de la base, ara és més necessari que mai. Un honor i un orgull haver pogut participar. Moltes gràcies

@CONFAVC

i molta força.


V Edició de (Re) coneixement Veïnal

Avui és un dia molt especial pel món veïnal!


La Marató als Alamús


Handbol


Premi estatal a la Federació de Associacions de Veïns per els Barris Violetes

Enhorabona!!!!!! Moltes felicitats!!!!!!!


Pessebres i activitats de Nadal


Taller de Pessebres


Curs d’Autodefensa Feminista

Inscripció: Taller  Autodefensa Feminista.  ELS DIMARTS (6 sessions): GENER: 16, 23 i 30 i FEBRER: 6, 13 i 20 de 2024. A càrrec de Paula Ibáñez. Taller gratuït.

LLOC: Centre Cívic Balàfia, Lleida

Organitza: Casal de la Dona

Col·labora: Dona Balàfia Associació i Vocalia de la Dona de AV Balàfia.


Distinció “Las Meninas

➡️El proper dimarts 28 de novembre a Barcelona és lliurarà les distincions commemoratives “Las Meninas” del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la dona, en la seva onzena edició.

➡️El grup #barrisvioletes
De la @fav_lleida ha estat distingit.

barrisvioletes

@laconfavc


Arteterapia

https://www.facebook.com/IcamminidellArte/videos/1061902838331337/


Xerrada


Dale una vuelta


Dansa Lliure


Descobreix com els veïns de Balàfia i el Clot van canviar la fisonomia de Lleida. Imatges inèdites.


Xerrada sobre Violència de Gènere


Reconeixement Meninas


Formació gent gran Tallers de la Caixa

Bon dia,
Volem informar-vos que s’obren les inscripcions pels cursos de gent gran ONLINE, que la Fundació “la Caixa” posa a disposició.

Telèfon de contacte: 900 22 30 40 de dilluns a divendres de 9h a 17h.

Enllaç informació web i inscripcions:
https://fundacionlacaixa.org/ca/gent-gran-tallers-autoformacio


Dia internacional per l’Eliminació de la violència envers les dones i les nenes.


Calendari solidari

Ja estem a prop del final del 2023, i és hora de preparar-nos pel 2024! I quina millor manera de fer-ho que adquirint el calendari solidari de la Fundació.

La Lara Costafreda, una dissenyadora compromesa de Sudanell, ens ha cedit una de les seves creacions. Ens encanta com representa l’acompanyament que oferim als nostres usuaris durant el seu recorregut amb nosaltres⭐

🎁 Tots els beneficis van destinats íntegrament a la Fem, així que anima’t a comprar-lo per a tu mateix o per regalar-lo a les persones que estimes! El teu suport significarà moltíssim per a nosaltres! ❤️

Preu: 6 €

📍 On pots trobar el calendari solidari?

Centre Neurorehabilitador de la FEM a Lleida Miquel Martí i Pol
Tàrrega: Art Copisteria
Sudanell: Merceria Noemí

Es pot encarregar també:

📲 Contestant a aquest whatsapp
📩 Correu electrònic a epico@fem.es


Veus el que beus?


Excursió a Tordera


Mujeres que corren con lobos


Country


Perra vida, dulces sueños


Enquesta a les famílies sobre l’edat d’entrega del mòbil

La sala de lectura va acollir ahir la reunió de families:

https://www.segre.com/ca/lleida/231115/enquesta-les-families-sobre-l-edat-d-entrega-mobil_248539.html

Gràcies per facilitar-ho tot.


La Marató Xocolatada

Balàfia solidària amb la Marató de TV3
Aquest dijous dia 16, a partir de les 17:00h, us esperem a la degustació de la deliciosa Xocolata de Balàfia
No us ho perdeu!


Què s’amaga dins les pantalles?

Des del SIS Nord-Est farem tres tallers per prevenir l’abús de pantalles! Són tallers independents. Per poder assistir i participar cal inscriure’s a través del codi QR del cartell o trucant al 680 398 104 🤗 Agrairem tota difusió!


Presentació de llibre “Desprès de la Tempesta”


Connecta amb l’Esperit del Nadal


Banc dels Aliments

Suma’t al Gran Recapte!

Ja et pots inscriure com a voluntari o voluntària els dies 24 o 25 de novembre i participar en la 15a Edició del Gran Recapte d’Aliments.

bit.ly/3QjFwBI

ALIMENTA EL QUE IMPORTA

granrecapte #bancdelsaliments #voluntariat #alimentaelqueimporta

https://www.instagram.com/reel/Cy2o0Z3t_hU/?igshid=MTc4MmM1YmI2Ng==


Votacions populars: (Re)coneixements Veïnals 2023

Del 9 de novembre fins el 23 de novembre, / Organitza la  Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) .

Votacions Populars (Re)coneixement Veïnal 2023

Abans de votar, TRASTEJA per totes les candidatures que es recullen en aquest DOSSIEReconeixementsVeïnals2023


Trobada d’entitats veïnals de Lleida


La Marató de TV3


Classe magistral d’escacs


Inauguració del Curs 2023/2024


Tirada de Bitlles Catalanes


Violències Sexuals i Pornografia


Curtmetratge iPHONSO

Curtmetratge iPHONSO guanyador del concurs Xpress Pucol


Balàfia. Una Història Vora la Via

Balàfia Una Història Vora la Via

Et convidem a l’estrena del documental “Balàfia, una història vora la via”.
Descobreix com el moviment veïnal va aconseguir el soterrament de les vies del tren a Lleida, transformant per sempre la fisonomia de la ciutat.
Amb imatges inèdites de Balàfia captades pel jove fotògraf Ramon Torralba en les dècades de 1970 i 1980.

Després de la projecció, uneix-te al col·loqui amb els protagonistes, Francesc Closa, historiador. Ramon Torralba i Enric Cortés, de Trevol.tv realitzador del documental.

Lloc: Centre Cívic de Balàfia
Data: 8 d’octubre
Hora: 19:00

No et perdis aquesta història única!


ALIMENTA EL QUE IMPORTA

Suma’t al Gran Recapte!

Ja et pots inscriure com a voluntari o voluntària els dies 24 o 25 de novembre i participar en la 15a Edició del Gran Recapte d’Aliments.


Curs de Protocol


Ja tenim un grup de TIKTOK!!!

SEGUIU-LO!!!!

@avbalafia

Veniu a l’associació veïnal de Balafia!! Us esperem!!

♬ Aesthetic – Tollan Kim

Castanyada 2023


Passejada Etnobotànica i Tast

Passeig Etnobotànic per Balàfia, important conèixer l entorn que ens envolta, molt interessant.
Gràcies a la col·laboració, grup Dinamitzador amb entitats del barri. ODS num 17

Passejada Etnobotànica i Tast

Presentació moció FAVLL minut 40-47


Passatge del Terror


HandbolVoluntariat


Escola de Participació Ciutadana


Ballada de Country


Retoc de roba


Presentació del llibre “La Història de Lleida explicada a la Canalla” d’Antoni Gelonch a la Sala de Lectura Maria Mercè Marçal de Balàfia


Castanyada 2023


Cafè Solidari


Passejada Etnobotànica i Tast


Malalties de transmissió Sexual


Intel·ligència Artificial Aplicada al Servei de les Persones


Porta la teva cadira


Escola de Participació Ciutadana


Excursió al Maresme


Taula rodona “Relacions afectives i Sexuals en les diferents etapes de la Vida”

Agraïm la presència de les persones que ens han acompanyat a les II Jornades Barris Violetes de la FAVLL. Tb als regidors Xavier Blanco Pérez,Xavier Estrada Fernández i Laura Bergés.Les ponents ens fa una exposició sobre les Relacions afectives en les diferents etapes de la vida!

Relacions Afectives i Sexuals

Calendari Solidari


Drets Humans


Horari Cafeteria


Associació Contra el Càncer


Jornada de Gènere i Drets Humans


Crida de Voluntariat


Curs d’Iniciació al Voluntariat


Bitlles Catalanes


Taller de decoració de Nadal


Sopar de Tardor

Inscripcions al sopar de Balàfia


Rutes saludables


Crida de Voluntariat

Des de la Fundació Verge Blanca, un curs més s’inicia el projecte ACTIVIJOCS, que té la finalitat d’acompanyar infants i joves en el seu aprenentatge a través del lleure. Oferint l’oportunitat d’una #educació360
Tot gràcies a la col·laboració de:
@caixaproinfancialleida
@savethechildren_es
@escolaminerva
Si esteu interessats en fer voluntariat, contacteu amb:
973 27 28 64
fundacio@vergeblanca.org


Campanya de vacunació 2023


Fem Secà


Retoc de roba


Rutes saludables


Esport Femení


Handbol Femení Lleida

https://www.instagram.com/p/CyDZvOMNIPb/?igshid=YTUzYTFiZDMwYg==

Comença un nou curs escolar al Centre de Formació Punt d’Estudi, que continua recolzant el nostre Programa Meraki 🤾‍♀️
💻Entra a la seva web per conèixer tots els seus cursos
👉 http://puntdestudi.com/
@punt_destudi


Exposició


Taller de menjar sa

Iniciem el taller de Menjar sa i mou-te. XII setmana Catalana de Prevenció del Càncer, en col·laboració amb Oncolliga de les comarques de Lleida


La soledat no es veu, se sent. La història de Pablo.


Estenem ponts


Country


Segones Jornades #BarrisVioletes de Lleida

Violant de Cervera


Crida al voluntariat


Taller d’alimentació saludable


La soledat no es veu, se sent


Crida al voluntariat ASPID


Caminem per a la investigació


Projecte BIBLIOBARRI


Caminar és fer salut


La Història de Lleida contada ala canalla


LO NIU


Marató de Llívia


DOWN Lleida


Taller de dansa


El Dret a l’Envelliment Autònom


Alletament matern


Pintura a l’oli

T’agradaria aprendre a pintar a l’oli? Apunta’t a l’activitat!!!!


Grup de conversa en euskera.

Vols aprendre euskera? Vine al grup de conversa segur que n’aprens!


Apunta’t a ballar country!!


Risoteràpia


Activitats per a la gent gran.El masclisme no fa vacances… Nosaltres tampoc!

Aquest estiu ha estat especialment intens pel que fa a la defensa dels drets de les dones i dels col·lectius dissidents al gènere. Vàrem començar…


Inscripcions Curs 2023-24


Crida de voluntariat


Activitats del curs 2023-24

Descarrega el programa en format PDF

Aquí teniu les activitats que farem el curs 2023-24. Apunteu-se!!!


Club d’escacs

Hola bones!
Algun exercici, per preparar-vos per a les partidetes del cap de setmana. Gaudiu!😜😜 I si teniu la solució! endavant! Comenteu! Juguen negres!!

Aquesta setmana el divendres 8 de setembre tornem a obrir el club al Centre cívic Balàfia a les 18 de la tarda. Us hi esperem amb els braços oberts per a fer unes partidetes☺️☺️ Salutacions

Masclisme

Tot el suport a les dones que han estat maltractades en l’esport i en tots els àmbits!


Nou grup d’Instagram de joves del Barri de Balàfia.


OJC Tornen als barris!!!!


Massatge relaxant


¿Habéis visto Barbie?SOPAR A LA FRESCA

12 d’agost 2023 a les 20:30

CENTRE CÍVIC DE BALÀFIA


Rutes que inspiren

Ruta pels carrers amb noms de dona de Balàfia, LleidaConeixeu a una de les pregoneres de la Festa Major de Balàfia?
L’Ascen fa molt temps que treballa a l IES Torre Vicens i al món de l esport!

Personal Best


FESTA MAJOR 2023

Tenim un munt d activitats programades. Properament us enviarem el programa. Eiii el dia 12 tastet!!! Us esperem!

Festa Major 2023

ENTREVISTA AMB L’ALCALDE FÈLIX LARROSALlenguatge inclusiu

Unitat d’Igualtat URV
@igualtatURV
5⃣ recomanacions per a un ús inclusiu de la llengua, que permeti una visibilització equitativa entre dones i homes:Entra al twitter de la PaeriaDONES QUE INSPIREN BALÀFIA

DONES QUE INSPIREN

“DONES QUE INSPIREN BALÀFIA” Joves Talents de Balàfia reben premi !! Ares Parra, Paula Trujillo i Eloy Uceda Estudiants de l’ Institut Torre Vicenç. MOLTES FELICITATS!

http://donabalafiaassc.blogspot.com/2023/07/dones-que-inspiren-balafia-joves.html?m=1


 Ciudades que cuidan

La tragedia de la Covid-19 nos ha hecho ver la importancia de los cuidados. No porque antes no fueran importantes: lo eran y lo son, porque el cuidado es imprescindible para el mantenimiento de la vida. Pero la pandemia nos ha mostrado nuestra vulnerabilidad como seres humanos, y nos ha mostrado también la…

ves a l’enllaç


En risc els drets de les dones!!!

En risc els drets de les dones

Entrevista amb Jos Farreny Justribó a Lleida RàdioTot el suport!Davant dels greus fets ocorreguts aquest cap de setmana en el Secà de Sant Pere, en el marc de la celebració de la seva Festa Major, des de la Junta de la FAVLL volem expressar:
La nostra enèrgica condemna de la violència, en qualsevol de les seves formes i
manifestacions.
El total suport al president de l’AV del Secà de Sant Pere, Sr. José Carreiro Romero.
-La necessitat de l’esclariment dels fets i de l’aplicació als seus autors de les mesures i sancions que corresponguin.
-La importància de posar en marxa des de les institucions i també des de la societat civil, iniciatives i actuacions per reforçar la prevenció de la violència.
Des de la FAVLL ens oferim a col·laborar-hi en tot allò que estigui al nostre abast.
Una bona convivència a la ciutat és un bé que cal preservar i eixamplar, i viure en una ciutat segura considerem que és una prioritat.

Junta de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL)


Assamblea de l’Associació de Balàfia de 2023

Acaba el curs 2022/23.
Els més de 50 anys del moviment veïnal a Balàfia tenen amb les activitats un dels sentits més amplis. Fem vida al Barri. Som gent activa, som gent amb inquietuds, som de cohesió social, de cultura, d esports i de salut. “Som Balàfia ViVa”
Gràcies per la vostra col·laboració.
Bon estiu 🏕️🏖️
A l’agost us passarem el nou programa del curs 2023/24 segons les vostres indicacions.


Inici de les inscripcions pel curs 2023/24
Són a partir del 12 de setembre
Inici de les activitats del Curs seran el 02/10/23, cadascú a la seva activitat


Els dies de Festa Major de Balàfia són 17,18, 19, 20 i 21 d’ agost
El 12 fem tastet amb Flamenquito de los Hernández
Exhibició de la Casa d Andalusia i Foodttrack


EL CLUB ESCACS BALÀFIA HO HA PETAT A LA FESTA MAJOR DE LLEIDA
Al matí més d’un centenar de persones han jugat, gaudit i aprés amb nosaltres, al costat de l’ IEI i aquesta tarda de dissabte al davant del Centre Cívic de Balàfia un gran ambient escaquístic amb les partides ràpides, en col.laboració amb l’ AV Balàfia i donabalafia associació.
Un altra activitat dedicada al record del nostre estimat Juanjo Garra i Lorenzo, en els 10 anys que ens somriu des del Dhaulagiri.
I avui, tot en un, hem estrenat el roll up del Club i hem signat la renovació del Conveni amb l’ associació veïnal del barri de Balàfia.


Projecte: Dones que inspiren Balàfia.

Un equip del TorreVicens ha guanyat un reconeixement, digitalitzant i fent creixer un gran projecte que totes coneixeu.

Dones que inspiren Balàfia dels alumnes del IES Torre Vicens, 2n premi de Secundària del mSchools del Barcelona Mobile World Congrés. Enhorabona, Balàfia amb la Ciència, les Dones i la Tecnologia.
@TorreVicens
@rosaprats

@WTMLleida

@Ua1FM

@centrecdp_UdL

@icdones